ΓΕΝΙΚΑ

Στους κανονισμούς που απαριθμούνται πιο κάτω, οι λέξεις που σημειώνονται εδώ αναφέρονται σε συγκεκριμένους όρους:
α) ΑΘΛΗΤΕΣ: αγωνιζόμενοι, όσοι δηλαδή νόμιμα έχουν εγγραφεί και συμμετέχουν στον αγώνα
β) ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας – Η ΤΡΑΧΙΝΑ –
γ) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ: Οργανωτική Επιτροπή που είναι υπεύθυνη για την εκτέλεση του αγώνα και λαμβάνει τις αποφάσεις.

ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παρακάτω. Είναι επίσης υποχρεωμένοι να υπακούσουν στις υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις επισύρει πάντα την ποινή του αποκλεισμού. Οι κριτές του αγώνα όταν αντιληφθούν παραβάσεις των κανονισμών, τις καταγράφουν και ενημερώνουν τους παραβάτες. Εκτός από τους κριτές, έχουν τη δυνατότητα να καταγράψουν παραβάσεις και να τις υποβάλουν στην Επιτροπή Αγώνα πρόσωπα εξουσιοδοτημένα από τη Διοργάνωση.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Δεκτοί γίνονται αθλητές άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18 και άνω. Για ανήλικους 16 ετών και άνω απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα.

ΕΓΓΡΑΦΗ, ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ

Πληροφορίες για την εγγραφή, το κόστος των αγώνων, τον τρόπο πληρωμής, καθώς και το πότε μπορείτε να ασκήσετε το δικαίωμα υπαναχώρησης (ακύρωση συμμετοχής)θα βρείτε εδώ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ & ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: 

Για τον αγώνα Hercules Marathon ισχύουν οι κατηγορίες:

 • Άνδρες 18-39
 • Άνδρες 40-49
 • Άνδρες 50-59
 • Άνδρες 60+
 • Γυναίκες 18-39
 • Γυναίκες 40-49
 • Γυναίκες 50+

Για τον αγώνα Helleborus Half Marathon:

 • Δεν υπάρχουν κατηγορίες και θα υπάρχει κατάταξη των 3 πρώτων ανδρών και 3 πρώτων γυναικών

Για τον αγώνα Farmakides Trail :

 • Δεν υπάρχουν κατηγορίες και θα υπάρχει Γενική Κατάταξη των 3 πρώτων τερματισόντων αθλητών

Για τον αγώνα Castle Race :

 • Δεν υπάρχουν κατηγορίες και θα υπάρχει Γενική Κατάταξη των 3 πρώτων ταχύτερων χρόνων ανάβασης
 

 ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: 

 • Για τον αγώνα Hercules Marathon θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι άντρες και οι 3 πρώτες γυναίκες με βραβεία και όλες οι Ηλικιακές Κατηγορίες με κύπελλα και δώρα
 • Για τον αγώνα  Helleborus Half Marathon θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες με κύπελλα και δώρα
 • Για τον αγώνα Farmakides Trail θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι τερματίσαντες αθλητές με κύπελλα και δώρα
 • Για τον αγώνα Castle Race θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι αθλητές με τους καλύτερους χρόνους ανάβασης με κύπελλα και δώρα 
 • Για όσους αθλητές λάβουν μέρος συνδιαστικά στο Hercules Marathon ή Helleborus Half Marathon και στον αγώνα Castle Race θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι της συνολικής Γενικής Κατάταξης που θα προκύψει με τον αθροιστικό χρόνο των δύο αγώνων με κύπελλα και δώρα

ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ:

 • Χρηματικά έπαθλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της Κατάταξης του Hercules Marathon
 • Θα δοθεί χρηματικό έπαθλο στη περίπτωση της κατάρριψης των ρεκόρ διαδρομής για τους αγώνες Hercules Marathon και Helleborus Half Marathon
 
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Λόγο της αλλαγής της διαδρομής του Hercules Marathon & Helleborus Half Marathon με τη προσθήκη του περάσματος από το Κάστρο Υπάτης, ο χρόνος για το ρεκόρ διαδρομής καθορίζεται για τον Hercules Marathon σε μικρότερο από 4 ώρες και 37 λεπτά και για τον Helleborus Half Marathon σε μικρότερο από 1 ώρα και 40 λεπτά
 
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ:
 • Η «Γενική Κατάταξη» αναφέρεται σε αθλητές ανεξαρτήτως φύλου.
 • Στον Hercules Marathon oι αθλητές και αθλήτριες θα βραβευτούν διπλά αν είναι νικητές στη Γενική Κατάταξη αλλά και στην Ηλικιακή τους κατηγορία 
 • Για όλες τις κατηγορίες ισχύει η απαίτηση της παρουσίας τουλάχιστον 6 αθλητών για την νομιμοποίησή τους. Σε διαφορετική περίπτωση οι αθλητές και αθλήτριες εμπίπτουν στην προηγούμενη κατηγορία.
 • Η τελική κατάταξη για όλους τους αγώνες είναι η κατάταξη που παρέχεται από την εκάστοτε εταιρεία χρονομετρήσεων και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Σε περίπτωση αντιδικίας η τελική κατάταξη θα πιστοποιηθεί με την βοήθεια της κάμερας τερματισμού. 

ΠΑΡΟΧΕΣ

Oι παροχές που καλύπτει το βασικό τίμημα συμμετοχής είναι οι ακόλουθες:

 

Α) Για όλους τους συμμετέχοντες:

 • Αριθμός αγώνα (BIB),
 • Τροφοδοσία στον αγώνα
 • Ιατρική υποστήριξη
 • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
 • Αναμνηστικό δώρο του αγώνα
 • Pasta Party για όλους τους αθλητές 

 

Β) Για όσους αθλητές τερματίσουν εμπρόθεσμα τον αγώνα:

Αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού.

 

Γ) Μεταφορά αθλητών

Θα διατεθεί λεωφορείο από τη διοργάνωση για τη μεταφορά των αθλητών από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

 

Δ) Μεταφορά αθλητών που εγκαταλείπουν ή αποκλείονται

Για όσους αθλητές εγκαταλείψουν ή αποκλειστούν,  η Διοργάνωση δεν επιβαρύνεται με την ευθύνη για την οδική ή άλλη μεταφορά αθλητών, ωστόσο θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια εξυπηρέτησής τους.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ

Η διαδρομή των αγώνων ακολουθεί μονοπάτια κατά κύριο λόγο τα οποία είναι καθαρά και σηματοδοτημένα.

Οι διαδρομές περιγράφονται επακριβώς στην κατηγορία «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ».

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ

HERCULES MARATHON

Το όριο αποκλεισμού είναι κοινό για όλες τις κατηγορίες των αθλητών, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Μετά από τη συμπλήρωση του χρόνου που αναφέρεται, οι σταθμοί συνεχίζουν να καταγράφουν τους αθλητές αλλά ως εκπρόθεσμους, και οι αθλητές που καταφθάνουν εκεί έχουν υποχρέωση να παραδώσουν τον αριθμό τους. 

Υπάρχουν 2 ενδιάμεσα σημεία-όρια χρονικού αποκλεισμού στον αγώνα. Τα σημεία αποκλεισμού ορίστηκαν για την ασφάλεια των ίδιων των αθλητών και για την εύρυθμη διεξαγωγή του αγώνα. Οι χρόνοι αποκλεισμού υπολογίστηκαν με βάση τον μέσο όρο κίνησης ενός αθλητή που θα πετύχει επίδοση 10 ωρών και είναι: 

 • Νεοχώρι (Σταθμός 4) 4:30 ώρες,
 • Λειβαδιές 1 (Σταθμός 7) 7:50 ώρες

Οι αθλητές που επιθυμούν, μπορούν να συνεχίσουν τη διαδρομή εκτός συναγωνισμού και με δική τους αποκλειστικά ευθύνη, έχοντας σε κάθε περίπτωση παραδώσει πρώτα τον αριθμό τους και υπογράψει υπεύθυνη δήλωση αποποίησης ευθύνης της Διοργάνωσης για οτιδήποτε τους συμβεί από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα. 

Τέλος, για να θεωρηθεί ένας τερματισμός κανονικός, θα πρέπει να γίνει μέσα σε χρονικό όριο δέκα (10) ωρών από την εκκίνηση, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, όλων των κατηγοριών. Όσοι αθλητές τερματίσουν εκπρόθεσμα, θα παρουσιαστούν στα επίσημα αποτελέσματα ως «εγκαταλείψαντες» (DNF). 

HELLEBORUS HALF MARATHON

Το όριο αποκλεισμού είναι κοινό για όλες τις κατηγορίες των αθλητών, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Μετά από τη συμπλήρωση του χρόνου που αναφέρεται, οι σταθμοί συνεχίζουν να καταγράφουν τους αθλητές αλλά ως εκπρόθεσμους, και οι αθλητές που καταφθάνουν εκεί έχουν υποχρέωση να παραδώσουν τον αριθμό τους. 

Οι αθλητές που επιθυμούν, μπορούν να συνεχίσουν τη διαδρομή εκτός συναγωνισμού και με δική τους αποκλειστικά ευθύνη, έχοντας σε κάθε περίπτωση παραδώσει πρώτα τον αριθμό τους και υπογράψει υπεύθυνη δήλωση αποποίησης ευθύνης της Διοργάνωσης για οτιδήποτε τους συμβεί από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα. 

Τέλος, για να θεωρηθεί ένας τερματισμός κανονικός, θα πρέπει να γίνει μέσα σε χρονικό πέντε (5) ωρών από την εκκίνηση, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, όλων των κατηγοριών. Όσοι αθλητές τερματίσουν εκπρόθεσμα, θα παρουσιαστούν στα επίσημα αποτελέσματα ως «εγκαταλείψαντες» (DNF). 

FARMAKIDES TRAIL & CASTLE RACE

Δεν υπάρχουν χρονικά όρια για την ολοκλήρωση των αγώνων Farmakides Trail & Castle Race

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ (BIB)

Κάθε αθλητής φέρει τον αριθμό αγώνα (BΙB) επάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει επάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να διπλωθεί, αποκρύπτοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται πάνω στον αριθμό (χορηγοί, λογότυπα κλπ). Ουσιαστική αλλοίωση του αριθμού, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση στους υπεύθυνους καταγραφής των Σταθμών τιμωρείται με αποκλεισμό. Απώλεια του αριθμού θα πρέπει να γνωστοποιείται στο πλησιέστερο σταθμό καταγραφής

Σε περίπτωση που ο αθλητής ή η αθλήτρια επιθυμεί να παραλάβει κάποιος τρίτος αντ’αυτού/αυτής τον αριθμό του/της, τότε πρέπει να χορηγήσει σε αυτό το άτομο επικυρωμένη εξουσιοδότηση για την παραλαβή του BΙB.

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η σήμανση της διαδρομής που τοποθετείται από τη Διοργάνωση του Hercules Series, είναι προσωρινή, με στόχο την εξυπηρέτηση των αθλητών και μετά τον αγώνα αφαιρείται. Πρόκειται κυρίως για πινακίδες με τα διακριτικά των αγώνων, ταινίες έργου (κόκκινο και άσπρο) και οι ορειβατικές ενδείξεις – διακριτικά μπογιάς που δείχνουν τη σωστή πορεία του αθλητή. Η σταθερή σήμανση των μονοπατιών που χρησιμοποιεί ο αγώνας είναι επαρκής, όπως επίσης και το ίδιο το ίχνος των μονοπατιών, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα αποπροσανατολισμού των αθλητών και ενδεχόμενο λανθασμένος διαδρομής.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Επιτρέπεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια προς τους αθλητές από οποιονδήποτε μόνο στους σταθμούς τροφοδοσίας. Επιτρέπεται η συνοδεία των αθλητών από πρόσωπα που δεν φέρουν αριθμό αγώνα με την προϋπόθεση ότι δεν υποβοηθούν τον αθλητή ή δεν παρεμποδίζουν άλλους αθλητές. Αν καταγγελθεί οποιαδήποτε βοήθεια προς τον αθλητή, τιμωρείται ο ίδιος ο αθλητής με αποκλεισμό. Η συνοδεία του αθλητή από οικεία πρόσωπα στα τελευταία μέτρα της διαδρομής επιτρέπεται.

ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ

Επιτρέπεται η χρήση μπατόν πεζοπορίας. Επίσης, επιτρέπεται η κατοχή και χρήση χάρτη, πυξίδας, GPS, κινητού τηλεφώνου ή ασυρμάτου (VHF).

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Ο αγώνας κινείται σε ορεινό έδαφος και άρα σε ένα ευαίσθητο οικοσύστημα. Μάλιστα ένα τμήμα του περνά από το Εθνικό Δρυμό Οίτης. Συνεπώς απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν απορρίμματα μέσα στο σάκο. Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επισύρει ποινή αποκλεισμού.

ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς να σχηματίσουν ομάδες που εκτείνονται σε πλάτος, εμποδίζοντας έτσι τους αθλητές που θα ήθελαν να προσπεράσουν. Όταν κάποιος αθλητής ειδοποιείται ότι πρέπει να κάνει στην άκρη για να προσπεραστεί, θα πρέπει να παραμείνει στην ανηφορική (εσωτερική) πλευρά της πλαγιάς. Απαγορεύεται ρητά, κατά τη διέλευση μέσα από τον Εθνικό Δρυμό, το τρέξιμο εκτός μονοπατιού μιας και απειλούνται σπάνια φυτά που φύονται στα λιβάδια.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

HERCULES MARATHON

Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών, υποστηρίζοντάς τους σε δέκα (10) ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής. Στους 2 κεντρικούς σταθμούς, προσφέρεται ενισχυμένη τροφοδοσία.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τους Σταθμούς Τροφοδοσίας.

HELLEBORUS HALF MARATHON

Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών, υποστηρίζοντάς τους σε δύο (2) ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής. 

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τους Σταθμούς Τροφοδοσίας.

FARMAKIDES TRAIL

Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών, υποστηρίζοντάς τους σε ένα (1) ενδιάμεσο σημείο της διαδρομής. 

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τους Σταθμούς Τροφοδοσίας.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ & ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός για τους αθλητές. Συστήνεται όμως να μεταφέρουν μικρό σακίδιο πλάτης ή μέσης, με κάποια βασικά εφόδια γυαλιά, καπέλο, ασκό ή παγούρι με φαρδύ στόμιο, στερεά τροφή της επιλογής τους για να καλύψουν τις ανάγκες τους στα ενδιάμεσα των σταθμών. Κάθε αθλητής είναι πλέον υπεύθυνος για την επιλογή του σκεύους (κύπελλο, δοχείο, ασκός, μπουκάλι, παγούρι κλπ) το οποίο πρέπει να φέρει, ώστε να μπορεί να δεχτεί τις δικαιούμενες ποσότητες υγρών. Οι ποσότητες υγρών θα προσφέρονται με πρακτικό δοσομετρητή από το προσωπικό των Σταθμών. Για λόγους ταχύτητας, οι αθλητές θα πρέπει να έχουν δοχεία με φαρδύ στόμιο, για γρήγορο γέμισμα. Οι αθλητές έχουν την ευθύνη μεταφοράς ενός ή δύο δοχείων για να δέχονται ξεχωριστά νερό και ισοτονικό. Η μεταφορά σακιδίων υδροδοσίας ή σακιδίων πλάτης ή μέσης γενικότερα, επιτρέπεται. Η εγκατάλειψη σακιδίου κατά μήκος της διαδρομής στα σημεία κεντρικών σταθμών γίνετε με ευθύνη του αθλητή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η διοργάνωση δεν παρέχει ποτήρια ή μπουκάλια για οικολογικούς λόγους

ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η συντόμευση (“κόψιμο”) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Ο κάθε αγωνιζόμενος έχει την ευθύνη και υποχρεούται να παρακολουθεί προσεκτικά την προειδοποιητική σήμανση σε συγκεκριμένα τμήματα του μονοπατιού, τα οποία υποδεικνύουν τα απαγορευμένα περάσματα/μονοπάτια.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ (CHECK POINTS)

HERCULES MARATHON

Τα Σημεία Ελέγχου του αγώνα είναι 12. Όλοι οι Σταθμοί Ανεφοδιασμού (10) είναι ταυτόχρονα και Σημεία Ελέγχου. Υπάρχουν και δύο έξτρα Σ.ΕΛ. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν οι κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φορά αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει φτάνοντας στο Σταθμό Ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμό. Όποιος αθλητής δεν περάσει έστω κι από έναν σταθμό Ελέγχου θεωρείται άκυρος. Οι Σταθμοί 4 & 7 (Νεοχώρι, Λειβαδιές 1) αποτελούν ταυτόχρονα και χρονικά σημεία αποκλεισμού (“Πόρτες”) για τον αγώνα. Μόνο στους συγκεκριμένους Σταθμούς μπορεί να ζητηθεί από κάποιον αθλητή να εγκαταλείψει την προσπάθεια λόγω υπέρβασης χρόνου.

HELEBORUS HALF MARATHON

Τα Σημεία Ελέγχου του αγώνα είναι 3. Το πρώτο στο Σταθμό Ανεφοδιασμού “ΚΑΣΤΑΝΙΑ”, το δεύτερο στη κορυφή “ΠΕΤΡΩΤΟ” και το τρίτο στο Σταθμό Ανεφοδιασμού “ΡΟΔΟΚΑΛΟΣ”.  Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν οι κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φορά αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει φτάνοντας στο Σταθμό Ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμό. Όποιος αθλητής δεν περάσει έστω κι από έναν σταθμό Ελέγχου θεωρείται άκυρος.

FARMAKIDES TRAIL

Υπάρχει 1 σημείο ελέγχου στο Σταθμό Ανεφοδιασμού “ΚΑΣΤΑΝΙΑ”. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν οι κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φορά αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει φτάνοντας στο Σταθμό Ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμό. Όποιος αθλητής δεν περάσει έστω κι από έναν σταθμό Ελέγχου θεωρείται άκυρος.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ / ΑΝΑΒΟΛΗ

Αν παραστεί ανάγκη (πχ εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), η Διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τη διαδρομή ή και να αναβάλλει για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση, προκειμένου να μη θέσει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

Ο αγώνας ενδέχεται να αναβληθεί, μόνο σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών στην περιοχή.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα επίσημα (οριστικά) αποτελέσματα του αγώνα δημοσιοποιούνται αρκετές ημέρες μετά τον αγώνα, προκειμένου να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων και ο απαραίτητος έλεγχος. 

ΠΟΙΝΕΣ

Σε όλες τις παρατυπίες & παραβιάσεις κανονισμού, προβλέπεται αποκλεισμός/αποβολή.

Η ποινή επιβάλλεται στις εξής περιπτώσεις:

 • Ρύπανση διαδρομής,
 • Συντομεύσεις/κοψίματα διαδρομής (shortcuts),
 • Ανάρμοστη συμπεριφορά προς το προσωπικό τη Διοργάνωσης,
 • Οποιαδήποτε άλλη ακραία συμπεριφορά.
 Δια βίου αποκλεισμός προβλέπεται σε βαριές περιπτώσεις, όπως: 
 • Άσκηση βίας κατά μελών της Διοργάνωσης και 
 • Καταλογισμός δόλου για εξαιρετικά μεγάλη συντόμευση της διαδρομής.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η Διοργάνωση διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφισης και κινηματογράφησης του αγώνα, που πραγματοποιείται από εξουσιοδοτημένους συνεργάτες. Κάθε αθλητής του οποίου γίνεται δεκτή η αίτηση συμμετοχής, καθώς επίσης και όποιος γονέας/κηδεμόνας εγγράφει κάποιο παιδί στον παιδικό αγώνα “Λαγοπόδαρο”, αποδέχεται αυτόματα το συγκεκριμένο όρο, γνωρίζοντας ότι ενδέχεται να εμφανιστεί το πρόσωπό του σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση από τυχόν δημοσίευση υλικού του αγώνα.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Η Διοργάνωση δεσμεύεται να μη γνωστοποιήσει σε τρίτους τα προσωπικά στοιχεία των αθλητών που υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, σεβόμενη τη σχετική νομοθεσία και θεωρώντας απόλυτη ηθική υποχρέωση την διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων τους. Ανακοινώσιμα είναι μόνο το ονοματεπώνυμο του αθλητή, η πόλη κατοικίας και η ηλικία.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η Επιτροπή δεν ευθύνεται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αθλητών, οι οποίοι, υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής:

α) Λαμβάνουν γνώση των κινδύνων που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον

β) Βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν (έχοντας πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι αυτό το θέμα).

γ) Διάβασαν και αποδέχονται τη δήλωση καλής υγείας αθλητή

Η Επιτροπή αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.

Επιπλέον, η Επιτροπή αποποιείται κάθε οικονομική ευθύνη σε περίπτωση εξωτερικής βοήθειας σε οποιονδηποτε αθλητή.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

Η Διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.

ΔΙΑΚΟΠΗ/ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΘΛΗΤΗ

Ο ελεγκτής του αγώνα («σκούπα») κατά το πέρασμά του, καθώς και το ιατρικό προσωπικό του αγώνα, διατηρούν το δικαίωμα να σταματήσουν/ακυρώσουν τους αθλητές εκείνου τους οποίους κρίνουν πως δεν είναι πλέον σε θέση να ολοκληρώσουν τη διαδρομή τους.